Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2006

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΠ10-special edition: ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ 11!(9ο ΜΕΡΟΣ)

Όχι απαραίτητα τα χειρότερα, αλλά ένα μείγμα από απογοητεύσεις, κακές επιλογές, λάθος κατευθύνσεις, και παρόλα αυτά, γνωστά λίγο-πολύ σε όλους!
"προσωπικές απόψεις" που λέει και ο enteka
κυρίες και κύριοι...

ENNIA: SHITLIST: 11 ΦΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2006

1. "Meds" Placebo

προσωπική αδυναμία μου. Τους μισώ πιο πολύ από το τρίτο ράιχ. Το χειρότερο από τα lp που φάγαμε στην μάπα από απαράδεκτα ελληνικά ραδιόφωνα, απανταχού κάγκουρες, 16χρονους, ευαίσθητους φοιτητές και wannabe rockούδες.

2. "Sam's Town" The Killers

ο πιο hyped-up δίσκος του 2006, και ταυτόχρονα η πιο μεγάλη απογοήτευση. Μετά το "hot fuss", που το θεωρώ ΔΙΣΚΑΡΑ, δε μπορώ να καταλάβω τι τους έπιασε να γράψουν ένα ολόκληρο δίσκο με αποτυχημένες arena rock απομιμήσεις U2 (δεκαετίας 80) και Springsteen. Τους προετοιμάζαμε όλοι για το γκρουπ της επόμενης πενταετίας(τουλάχιστον), και αυτό αποδείχτηκε τελικά η παγίδα τους. Εμπορικά ίσως όντως να γίνουν, μουσικά όμως -όπως ελπίζαμε όλοι- δεν το βλέπω να συμβαίνει. Μακάρι να βγω ψεύτης. Και μακάρι κάποιος να ξυρίσει επιτέλους τον Flowers.

3. "Empire" Kasabian

μου άρεσε ότι τους γουστάρανε οι oasis και όλο το α λα happy mondays debauchery που απέπνεαν. O πρώτος δίσκος δεν έλεγε πολλά, αλλά σκέφτηκα ότι πρώτος είναι, καλά στοιχεία δείχνουν, περίμενε και τον επόμενο. Δυστυχώς, το empire ήταν ένας αχταρμάς ασυναρτησιών, επιρροών και ήχων που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μετατρέψουν σε μουσικό σύνολο. Aπέτυχαν οικτρά. Tελικά μοιάζουν στους mondays μονο στα drugs, και στους oasis μόνο στο trash talking. Απίστευτα κακός δίσκος.

4. "Revelations" Audioslave

δύο από τα αγαπημένα σου συγκροτήματα διαλύονται. Από αυτά τα δύο σχηματίζεται ένα καινούριο. Oι ελπίδες πολλές.
Το πρώτο lp, μάλλον βιαστικό και πρόχειρο. Τους δίνεις άλλη μια ευκαιρία.
Το δεύτερο είναι χειρότερο. Αρχίζουν να δηλώνουν δεξιά και αριστερά ότι ο επόμενος δίσκος θα έχει soul επιρροές. Δεν τον αγοράζεις. Τον κατεβάζεις για να δεις τι λέει.
Σε παίρνει ο ύπνος.

5. "Youth" Matisyahu

μας πρήξανε τα φρύδια τα αμερικάνικα έντυπα για τον συγκεκριμένο. Τελικά όλο το hype για τον πρώτο εβραίο reggae καλλιτέχνη αποδείχτηκε τσάμπα και βερεσέ. τα τραγούδια του είναι άθλια, και τελικά ίσως να είναι καλή ιδέα που οι περισσότεροι νορμάλ άνθρωποι από ρέγκε ακούνε μόνο μάρλευ και αυτό μόνο σε κανένα κάμπινγκ γυμνιστών, ή/και όταν είναι από 15 ως 18 χρονών. Τώρα που το ξανασκεφτομαι πιο ψύχραιμα, οι λέξεις "Matisyahu: o πρώτος hip εβραίος ρέγκε άρτιστ" μου κάνουν περισσότερο για μαρκίζα freak show, παρά για παρουσιάση μουσικού καλλιτέχνη..

6. "The Dutchess" Fergie

λογικό δεν είναι?

7. "Bright Idea" Orson

παντελώς άγνωστοι στην πατρίδα τους (Αμερική), τρομερά επιτυχημένοι εκεί (Αγγλία) που η μουσική βιομηχανία βρήκε ζώα να αγοράσουν τον δίσκο τους. κάτι ανάλογο με τους reammon και την μοντέρνα και προχώ Ελλαδάρα μας δηλαδή.

8. "Razorlight" Razorlight

μα είναι δυνατόν αυτή η μπάντα, με αυτό το album να πουλάει τόσο? Και να φιγουράρει και σε λίστες της χρονιάς στα αγγλικά έντυπα? Εντάξει, ωραίος γκομενάκος ο Borell, καλή παραγωγή -i guess- , είναι και της μόδας τα συγκροτήματα που κοιτάνε τα 80ς ψευτονοσταλγικά και ρετρό, αλλά οι συνθέσεις είναι επιπέδου παιδικού σταθμού. Θηλέων. Και για ποπ-ροκ συγκρότημα αυτό είναι απλά τραγικό.

9. "Alright still" Lilly Allen

ποτέ δεν κατάλαβα προς τι όλος αυτός ο χαμός. Ίσως επειδή βγήκε από το myspace, και έτρεξαν να την αγκαλιάσουν τα αγγλικά ΜΜΕ (που έχουν καταντήσει χειρότερα κι από την σούπερκατερίνα). Μην ανησυχείτε, τα ίδια θα την αποκαθηλώσουν στον επόμενο δίσκο. Αγαπάω ακόμα τον μπαμπά της πάντως, κι ας είναι εντελώς yob culture (δλδ χουλιγκάνος). Μα κατεβάστε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τραγούδι από τον δίσκο της, και πείτε μου αν είναι καλύτερο από αυτό:

10."Bande à Part" Nouvelle Vague

πείτε το όπως θέλετε: μουσική για ασανσέρ. muzak. one trick pony. ανέμπνευστα εξυπνακίστικα αναμασήματα από επιτυχίες άλλων, που σε πολλές περιπτώσεις δεν άρεσαν σε κανέναν ούτε στις original εκτελέσεις τους. Τι εννοώ? here you go:


Κλασσικό παράδειγμα φασισμού των δισκογραφικών, των τρέντυ, και των ψευτοκουλτουριάρηδων.

11. "Stadium Arcadium" Red Hot Chili Peppers

το "be here now" του 2006. όχι τόσο κακό, αλλά απογοητευτικό και άτολμο. Πομπώδες, ογκώδες και , ας το παραδεχτούμε επιτέλους, πολύ βαρετό σε αρκετά σημεία του.


ok, εγώ τελείωσα, Ας αρχίσουν τα υβριστικά comments από τους 2 σταθερούς αναγνώστες που έχω...

19 Comments:

Blogger sorry_girl said...

Αι χάσου ρε που θα με πεις "wannabe rockού!"



:PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

10:18 π.μ.  
Blogger Gogo said...

Wx, gamati i verve apomimisiii!
Akoma gelaw!

10:34 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

eisai sintiritikos. alla to xeroume.. den ta pas kalame tous gallous. kai me tin bosa nova. se misw. kai eimai i mia apo tis 2 pou se diavazw. sugxaritiria.

11:34 π.μ.  
Blogger polikarpos said...

kala, se ligo pou 8a tous paizoun kai ston veropoulo, ta ksanaleme...

11:36 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

se ligo tha se paizoun kai sena ston veropoulo. sti lista twn grafikwn.

11:41 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ps. kai se misw, sto pa?

11:41 π.μ.  
Blogger polikarpos said...

wraio comeback alla egw kserw ti eimai, enw aftoi perniountai k gia texni.

11:42 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

oloik gia ton loutso einai ektos an tous anaparagei o karamporn 14 apo ta decks tou se kana periergo kolopsagmeno remix

11:51 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ti einai edw?cocommentary gia gomenakia??

11:52 π.μ.  
Blogger Katerina said...

Εμένα μου αρέσουν σταθερά οι RHCP. Αλλά πραγματικά εκεί που ξεφώνησα ένα θριαμβευτικό ΟΥΡΑΑΑΑ ήταν όταν είδα να φιγουράρει στην λίστα σου η μισητή Fergie. Ουστ από κει παλιοχαμούρα.
Αλλά αγαπητέ μου, πιστεύω ότι θα έβρισκες και πολύ χειρότερα άλμπουμ να βάλεις στη λίστα σου. Πίχι σόλο άλμπουμ Gwen Stefani, διάλεξε ποιο από τα δύο θες να συμπεριλάβεις. Pussycat Dolls, when I am king you will be first against the wall. Σιχαμένα τρανσέξουαλ τσουλιά. Beyonce! Ένα άλμπουμ (Bidet) πραγματικά της πούτσας. Όποτε ακούω οποιοδήποτε τραγούδι από αυτό, με πιάνει ακατάσχετη επιληπτική κρίση. Rihanna, η φωνή της με κάνει να θέλω να πολτοποιήσω κάτι με ένα φτυάρι. Οτιδήποτε! Κατά προτίμηση τη μάπα της, διότι από εκεί βγαίνει η "φωνή". Το τελευταίο άμπουμ των Westlife! Playin with fiya, Kevin Federline! To 20.y.o. της βολντεμορτομούρας Janet Jackson! To ψευδοάλμπουμ της Paris Hilton ΜΗ ΧΕΣΩ!
You get the idea:P

4:36 μ.μ.  
Blogger Katerina said...

Αλλά οκει, προσωπικές απόψεις κλπ. Νο πρόμπλεμ Polykarpakee!

4:37 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

vasika ta perissotera pou les den ta exw akousei, opote den..
believe it or not, to album tis paris DEN einai oso xalia akougetai san idea , kai sto rihannaki exw mia adynamia, ta ksanapame..
k eipa na valw lp apo rock sygkrotimata gia ta opoia exw apopsi, k ena-dyo "DISKARES ME TO ZORI" twn ellinaradwn (vlepe n.v kai κλασήμπο)
ayta.
(kane ena top ki esy na pe8anw sta gelia, pleeeeeease! gia otidipote!)

4:41 μ.μ.  
Blogger Katerina said...

χεχε για οτιδήποτε εεε;;
Η ειδικότης μου:P
Καλά, εγώ αυτό με την κοτομούρα δεν το λέω τυχάρπαστα, από τα δείγματα το λέω. Μη νομίζεις ότι υπάρχει και bias δηλαδής..

5:00 μ.μ.  
Blogger Crucilla said...

Όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη. Στην πυρά τα σιντιά της κοτομούρας, στην πυρά και της Ριχάννας.
Σουβέρ του Κότσιρα, σουβέρ και του Νίβο....
Απεταξάμην.

8:02 μ.μ.  
Blogger YO!Reeka's said...

άμα σου πω ότι εκτός από τους τελευταίους δεν ξέρω κανέναν;
βεβαια για καλό ίναι αυτό, φαντάζομαι

7:48 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

xaxaxaxa akrivws file gelial...

kalytera!

7:50 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Με τους Peppers τα πράγματα είναι κάπως περίεργα. Άποψή είναι πως ο δίσκος θα έπρεπε να είναι μονός. Τα πολλά κομμάτια είναι που τον κάνουν τελικά λίγο βαρετό. Θα μπορούσε να έχει κάποιες κομματάρες μόνο (έχει αρκετές) και μερικά ακόμα καλά και να μην μπουν όλα αυτά. Εγώ πάντως το θεωρώ ακόμα και έτσι από τους καλούς (pop/rock) φετινούς δίσκους.

Με το revelations των audioslave είμαι διχασμένος. Όταν το άκουγα στην αρχή δε μου άρεσε καθόλου. Σιγά σιγά όμως αλλάζω γνώμη. Όχι πως είναι κάτι τρομερό, αλλά δεν είναι τόσο κακό όσο μου φάνηκε στην αρχή.

Εμένα το Killers μου άρεσε, όχι βέβαια όσο το πρώτο.

Κατά τα άλλα συμφωνώ.

4:39 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Η Fergie είναι η καλύτερη. I'm sorry, αλλά το σωστό να λέγεται. Ακόμα έχω στα αφτιά μου τον τέλειο ρυθμό του London Bridge.. Ok, συμφωνώ ότι η Paris είναι η worst of all, αλλά όχι να μας βγάζεις και την Beyonce για τα μπάζα. Ε, όχι κυρία μου, είπαμε..

9:34 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ά, και οι φήμες ότι η Fergie είναι π***άνα και ότι έχει γυρίσει τρίο μαζί με ένα τύπο από το London Bridge και μία μαζορέτα, είναι τελείως αναληθές. Όσο για το γεγωνός ότι παίρνει ναρκωτικά, αυτό δεν την καθιστά επικύνδυνη-ναρκωμανή-σε-έξξαλη-κατάσταση. Εξάλλου, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ( όλο το Black Eyed Peas παίρνει ναρκωτικά ), και πιστεύω ότι είναι άδικο να κρίνεται από τους πάντες γι' αυτό.
Λίγη σοβαρότης, παρακαλω..

9:45 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home