Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2006

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΟΥ (#1: Stephen Colbert)


Ο Stephen Colbert (προφέρεται Κολμπέρ) είναι αμερικανός ηθοποιός, κωμικός και παρουσιαστής του "The Colbert Report". Η περσόνα που έχει υιοθετήσει, και πίσω από την οποία παρουσιάζει την εκπομπή του, είναι μία παρωδία των παρουσιαστών του FOX NEWS και του CNN, των συντηρητικών δηλαδή παρουσιαστών της αμερικανικής τηλεόρασης που στηρίζουν σχεδόν ανοικτά τον πρόεδρο Bush και τις αποφάσεις του στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Colbert παίρνει το στυλ τους και την φιλοκυβερνητική τους στάση, και τα τεντώνει τόσο πολύ που καταντάει εξαιρετικά αστείος στην υπερβολή τους: Φανατικός χριστιανός, φανατικός υπερασπιστής του Bush, λάτρης του αμερικάνικου τρόπου ζωής, και υπερασπιστής των μεγάλων αμερικάνικων πολυεθνικών, υποστηρικτής του Γκουαντάναμο, και απίστευτα ομοφοβικός (αλλά συχνά με υπονοούμενα στα κείμενα του ότι είναι "κρυφή").

Εξαιρετικός χρήστης του λόγου, και απολαυστικός στο να παγιδεύει τους καλεσμένους του, έχει καταφέρει να σαμποτάρει ήδη την ονομασία μιας γέφυρας στην Ουγγαρία παρακινώντας το κοινό του να ψηφίσει online στο σχετικό poll της ουγγρικής κυβέρνησης- γεγονός που οδήγησε σε εκατομμύρια ψήφους που ζητούσαν να ονομάσει την γέφυρα the COLBERT bridge και τελικά οδήγησε στην ακύρωση της διαδικασίας.
Επίσης, με την ίδια μέθοδο κατάφερε να ξεφτιλίσει την wikipedia όταν, μετά από παρότρυνση του, εκατομμύρια θαυμαστές του άρχισαν να γράφουν στην wikipedia ότι ο αριθμός των υπό εξαφάνιση ελεφάντων στην Aφρική αυξήθηκε 300% τους τελευταίους 6 μήνες. Έχει γελοιoποιήσει άπειρους πολιτικούς και celebrities (πρόσφατα ξέσκισε τον Βush μπροστά σε εκατοντάδες δημοσιογράφους και τον ίδιο τον Bush), και είναι υπεύθυνος για μερικές από τις πιό έξυπνες λέξεις στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία, όπως truthiness,wikiality και lincolnish.


O Colbert απομυθοποίησε τους σοβαροφανείς και φανατισμένους αμερικανούς anchormen, έκανε τους αμερικανούς να γελάσουν δυνατά με τα χάλια της πολιτικής και της τηλεόρασης τους και στην πορεία έγινε ένας από τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της αμερικάνικης showbiz και ένας από τους ήρωες μου.
(το βίντεο που ακολουθεί είναι από ένα στάνταρ section της εκπομπής του, το "threat down", μια απαρίθμηση των κινδύνων που ελλοχεύουν και απειλούν την αμερική, τον αμερικανικό τρόπο ζωής κλπ κλπ. στην συγκεκριμένη περίπτωση ασχολείται με τους gay και τους τρόπους με τους οποίους απειλούν την στρέητ σεξουαλική ταυτότητα, τόσο την δική του, όσο και όλης της Αμερικής.)
κυρίες και κύριοι, ο Stephen Colbert:

5 Comments:

Blogger tzo said...

Φοβερός ο Stephen Colbert. Δεν μας είπες όμως πότε προβάλετε η εκπομπή μπας και δούμε και εμείς τίποτης!

8:27 μ.μ.  
Blogger Misirlou Oubliez said...

Και που να τον δεις με τον Steve Carell στο "Even Stevphen".

Εχεις κερδισει τα respects μου.

10:24 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

ton exw dei... ;)k aftos k o carell, k o stewart 8eoi! eida ton colbert sta emmy me ton stewart-ekei pou exase apo ton manillow-k otan ton skeftomai, gelaw akoma..
efxaristw gia ta respects, alla 8elw kai tin agapi sou... (kai kana link sto blog sou, pou gamei btw..)afta :)

10:53 π.μ.  
Blogger Misirlou Oubliez said...

Ειναι στα προσεχως, αλλα ολο το ξεχναω. Το δικο σας γαμει καλυτερα θα ελεγα.

2:18 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πρέπει οπωσδήποτε να δείτε την ισοπέδωση του νεοσυντηρητικού-πολεμοχαρή Bill O'Reilly στην ίδια του την εκπομπή, στην επόμενη εκπομπή και ο ίδιος ο φοβερός και τρομερός Bill (ο οποίος συνηθίζει να επιτίθεται με ιδιαίτερα οξύ τρόπο σε όσους δεν συμφωνούν μαζί του), παραδέχτηκε την ήττα του! "Ηe blew me away" είπε!

http://www.youtube.com/watch?v=QquTUR9nbC4

μιλάμε για άλλο gestalt :-P

Και το χώσιμο στον Μπους μες στα μούτρα του στη γιορτή του γραφείου τύπου του Λευκού Οίκου ήταν εξίσου θρυλική!

5:20 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home