Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2006

ΣΚΥΨΕ Ε-blog-ΗΜΕΝΗ!10 συμβουλές για να γίνεις κι εσύ ενας καλός έλλην blogger

the one that arrives late at the party, has the most catching up to do...
τώρα λοιπόν που τα blog είναι της μόδας, και οι μπλόγκερ έχουν γίνει κάτι σαν τις κοπτοραπτούδες το '60 και τους γραφίστες στο τέλος των '90s (δηλαδή κάθε οικογένεια ή κάθε παρέα έχει τουλάχιστον ένα που δεν ήξερε τι άλλο να κάνει με την ζωή του και παρασύρθηκε από την μόδα) ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ BLOG, ακολουθώντας τους παρακάτω απλούς κανόνες επιτυχίας:

1. Μιζεριάστε. όσο πιο μίζερα, γκρινιάρικα και δυστυχισμένα γράφετε, τόσο το καλύτερο. θα μαζέψετε comments με το τσουβάλι, θα μπείτε σε όλες τις μπλογκοκοινότητες, θα μαζεύετε λινκμπλογκζ -ή όπως σκατά τα λένε αυτα τέλος πάντων- και θα γίνετε ένα υπέρλαμπρο αστέρι της ελληνικής βλογιοκομμένης μπλογκόσφαιρας. Εγγυημένη συνταγή επιτυχίας! δεν έχετε δει πώς κοιτάμε όλοι το ατύχημα ενώ περνάμε από δίπλα του? η μιζέρια και ο πόνος των άλλων μας τραβάνε όπως το χρήμα τον πασόκο. δοκιμάστε το και θα δείτε!
το παραπάνω μπορεί να συνδυαστεί άψογα και με την συμβουλή νούμερο..
2. Γίνετε επιτέλους ο συγγραφέας που πάντα θέλατε να γίνετε.
Κι ας είναι οι μεταφορές σας, η φαντασία σας, και το γράψιμό σας πιο επίπεδα από τον θεσσαλικό κάμπο. δεν έχει σημασία. σε ένα τόσο χύμα και μαζικό μέσο, ακόμα και οι ανωρθώγραφαισ κε κακωγραμέναις σας παιρηγραφες γηα το πος παίφτουν τα φοιλα στο καίντρο της αθινασ το φθηνωπορο, γηα τα πεδικα σασ χρωνια στην ρητσόνα, και γηα την προην γκόμενα που σασ παράτησαι, θα βρουν κοινό. μεγάλο. πιστέψτε με.
3. Αλλάξτε το φύλο σας. όταν ποστάρετε. όχι στην καζαμπλάνκα.
4. Διηγηθείτε με κάθε λεπτομέρεια πόσες και πώς πηδήξατε χθες, προχθές, πέρισυ, πριν 42 καλοκαίρια.
Δεν έχει σημασία αν στην πραγματικότητα έχει να σας ακουμπήσει άνθρωπος από όταν σας βαφτίσανε και πήγε να σας πνίξει ο παπάς επειδή είχατε πλαντάξει στο κλάμα.. ούτε αν όντως πήγατε με την πίτσα από το καλαμάκι πριν από 17 χρόνια. εσείς θα το εξιστορήσετε με το νι και με το σίγμα, λεπτό προς λεπτό, σαν να μην πέρασε μια μέρα. και αφήστε τους άλλους να αναρωτιούνται και να σας θαυμάζουν! και μετά προσθέστε κι άλλες, κι άλλες, κι άλλες εμπειρίες. έτσι, ναι, ναι, εκεί!!!(άι στο διάολο, παρασύρθηκα!)
4. Βρίστε/υπερασπιστείτε τον Τσαγκαρουσιάνο. Και οι 2 περιπτώσεις blogger θα πούλαγαν και την μάνα τους σε Μολδαβούς δουλέμπορους για να τους αναφέρει στην στήλη του ο τσάγκι τσαν, οπότε όποια πλευρά και να διαλέξετε, κερδισμένοι θα είστε. είδατε πόσο όμορφα το κάνω εγώ τόση ώρα?
5. Βάλτε μια αληθοφανή γυναικεία φωτογραφία σας για άβαταρ. Αν είστε και γυναίκα ή και η γυναίκα της φωτογραφίας, ακόμη το καλύτερο. στη συνέχεια αρχίστε να γράφετε πώς και πόσους πηδήξατε, χθες, προχθές, πέρισυ, πριν 42 χρόνια.
6. Γίνετε μεταμπλόγκερ, ποστ-μπλόγκερ, κλπ κλπ.
7. Ξεκατινιαστείτε. Στα σχόλια κειμένων από δημοφιλείς μπλόγκερ, σε δικά σας κείμενα, σε φόρουμ, σε μπλογκοκοινότητες, δεν έχει σημασία. σημασία έχει να κάνετε τζέρτζελο.
8. Ξοδέψτε χρόνο, χρήμα, και προσπάθεια από την ζωή σας, γίνετε επιτυχημένος συγγραφέας/δημοσιογράφος, και μετά ανοίξτε το δικό σας blog.
Η επιτυχία είναι δεδομένη. βέβαια, είναι λίγο σαν να κατεβαίνει ξαφνικά η Ρεάλ Μαδρίτης στο τοπικό πρωτάθλημα νότιας πελοπονήσου, αλλά δεν πειράζει. εσείς θα έχετε πετύχει.
9. Αφήνετε comments. παντού.
Ακόμα κι αν δε σας ενδιαφέρει το κείμενο, δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται, δεν συμφωνείτε καν με το περιεχόμενο του, εσείς ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ. όσο πιο πετυχημένος μάλιστα ο blogger του οποίου κείμενα σχολιάζετε, τόσο πιο πολλούς ανυποψίαστους θα τσιμπήσετε. παίξτε το ευαίσθητος, μελαγχολικός, ψαγμένος, αστείος, μποέμ, ανάλογα με το τι εικόνα έχει το blog σας αλλά και το κείμενο που σχολιάζετε. ο ρόλος σας είναι αυτών των μικρών πουλιών, που ζουν τρώγοντας τα έντομα από την πλάτη των ιπποπόταμων, ο γνωστός δηλαδή ρόλος "ο βασιλικός και η γλάστρα". Προσοχή, αν είστε ζώον, ή αν για κάποιο λόγο δεν σας βγαίνει, μην τυχόν και ΔΕΝ αφήσετε σχόλιο!!! Καλύτερα να αφήσετε κάτι μονολεκτικό και ψαγμένο (πχ: "ενδιαφέρον...", "μαγευτικό...", "εξαιρετικό!", "δαιδαλώδες...", "μονοκοτυλήδονο!!!" κλπ) παρά να μην αφήσετε τίποτα. πως αλλιώς θα δουν την e-μούρη σας ρε καημένοι? "αν δεν υπήρχαν τα comments σε επιτυχημένα ποστ άλλων, δε θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας!" όπως είπε και γνωστός έλλην μπλόγκερ! (εγώ πάντως, έτσι κάνω!)
1o. φτιάξτε ένα πραγματικά γαμάτο blog, όπως τα παρακάτω:
http://pitsirikos.blogspot.com
http://enniamedyo.blogspot.com
http://enteka.blogspot.com
http://e-samanos.blogspot.com
http://old-boy.blogspot.com
http://vamvax.blogspot.com
http://sakosmebiftekia.blogspot.com
http://manosvardis.wordpress.com
http://afmarx.blogspot.com
http://urbicide.blogspot.com
http://abelofilosofies.blogspot.com
http://coffeeatacharlies.blogspot.com
http://bruce-is-nosebleeding.blogspot.com/
http://stereonova.blogspot.com
(υπάρχουν κι άλλα, αλλά βαριέμαι)
ΤΙ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ? Ε τότε αντιγράψτε ενα πραγματικά γαμάτο blog, όπως τα παραπάνω!

(προς fellow bloggers: ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο μπαλέτο μπολσόι)

32 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Στο Νο.4 είμαι μανούλα! Δεν με φτάνει ουδείς! χοχοχοχοχο

6:36 μ.μ.  
Blogger Katerina said...

Τα Μπολσόι στο Δουργούτι, αγόρι μου ατελείωτο!
Καλά τα έχωσες και για σήμερις. Αλλά πραγματικά μας κακομαθαίνετε, πρέσβη! Οι κορίτσαροι του Σάκου εναποθέτουν με σέβας τους μονοκοτυλ-ήδονους χαιρετισμούς τους!
Περιττό να σου πω ότι συμφωνώ, γι'αυτό άλλωστε και το δικό μας μπλογκ είναι βαρυσήμαντο και μπαμπινιώτικο και για αναγνώστες βαρείς γλυκούς και όχι.

9:20 μ.μ.  
Blogger A.F.Marx said...

"ενδιαφέρον...", "μαγευτικό...", "εξαιρετικό!", "δαιδαλώδες...", "μονοκοτυλήδονο!!!"
Φυσικά εννοώ το Νο 9 blog της λίστας των γαμάτων blog...
E,ναι...Είμαι καταπληκτικός
;-p

11:58 μ.μ.  
Blogger marl(t) said...

thanx, πολύκαρπε! Και ξέρεις, από σένα ότι κόσμο πάρω θα τους πάρεις πίσω. Γιατί σε έχω περασμένο στο blogroll μου σαν pikos apikos οπότε σου λέει ποιό είναι αυτό το blog και να'σου πάλι εδώ. Χεχε! Με ανησύχησες με τα linkblogs, μέχρι σήμερον δεν είχα τσεκάρει ποτέ πόσα έχω. Κοίτα τώρα σε λούμπα που με έριξες...Μήπως να αρχίσω να κάνω τα υπόλοιπα 9 που περιγράφεις μπας και αποκτήσω πολλά; Μπα, άσε μωρέ...

12:02 π.μ.  
Blogger pascal said...

Κάθεσαι και παιδεύεσαι φίλτατε. Δεν χρειαζόταν να φτιάξεις καμιά λίστα. Ένα blog αρκούσε.

12:51 π.μ.  
Blogger polikarpos said...

@mcmanus: m'aresei pou to paradexesai! xaxaxaxaxaxaa kai se alla pantws eisai manoula, alliws 8a isoun varetos..efxaristw pou simmetexeis..:)
@katerina: koritsa me vitsa! ti allo na pw? (afti i ditta gamei pantws)
@afmarx:eseis me stenaxwrisate ligo me tin tonia, alla sas aksizoun pragmati oi xaraktirismoi pou apodidete (ston eafto sas) :)efxaristw gia to comment:)
@maroulita: xaxaxa 8a kanoume allaksobloggies diladis? oso gia to pikos apikos, panta imoun mystiriwdis....btw, egw tous ekana request na me valoun sto monitor k me grapsane ekei pou de vlepei o ilios...8a tous kanw minisi!
@pascal: agapite, pou kairos kai oreksi gia kotzaman blog? ase pou olous aftous tous kanones -me eksairesi ta comments pou pragmatika ta variemai- tous akolou8w prwtos egw, opote eipa na tous apotypwsw sto blog mou gia mellontikous bloggers. oxi oti egina epityxhmenos blogger (mpaxaxaxa) alla na exoun ta paidia enan e-bousoula! katalaves?
kata ta alla, 8a kanw se olous sas minisi.

9:36 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

οι δέκα εντολές (συμβουλές) δια χειρός πολύκαρπου!!!!!!!!!!!!! fantastique!!! αν και η μόνη χρήσιμη είναι η τελευταία - οι υπόλοιπες θα έπρεπε να έχουν μπροστά το "ου"

Σου βρίσκονται τίποτα πρόχειρες για το τι να κάνω που σας συναντώ αιφνιδιαστικά και αναπάντεχα φίλους και γνωστούς στο μπλογκοχωριό??????

11:46 π.μ.  
Blogger polikarpos said...

poios eisai kai ti 8es?
8a miliseis me ton dikigoro mou
(ela, pes..na treksw se slow motion na se sfiksw stin agkalia mou, enw i mousiki apo pisw 8a paizei stamati spanoudaki...)

11:49 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

αν δε βγάλεις αμέσως το σπανουδάκη ξέχνα με

11:53 π.μ.  
Blogger polikarpos said...

καλαμεσυγχωρείς (μία λέξη, αλά μπονάτσος)

11:57 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

σου λέει τίποτα το "γιαρμα-λάβερ"??????????????? (μη βιαστείς να απαντήσεις)

12:03 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

εισαι αινιγματικός/ή, μυστηριώδης, και μονοκοτυλήδονος.
introduce yourself, site γνωριμιών το κάναμε..

12:06 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

2 τινά συμβαίνουν: ή σου αρέσουν οι γιαρμάδες (κρυάδα, i know)
ή εισαι η έλενα παπαρίζου.
και στις 2 περιπτώσεις δεν νομίζω να γνωριζόμαστε προσωπικά, καθώς εγώ προτιμώ τα βερικοκα και την αντζελα δημητριου.
πάντως η έλενα έχει μεστο κωλαρίνι

12:09 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ok, αν σου λένε κάτι τα παρακάτω έχει καλώς, διαφορετικά νέβερ μάιντ "βαγγέλης+δ+π(you)+μαρία+me+κώστας--ιστιοπλοικό+πόρος-μάιος05)
αν όχι θα πρόκειται περί τεραστίας συμπτώσεως..................

12:19 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

an sou pw oti de me lene polikarpo, de 8a prokeitai peri terastias symptwsews?
(ston poro exw paei mia fora me mia prwin mou k ena allo zevgari, propersi ton oktwvrio)
episis mou aresoun oi aparadektoi, to lesviako seks, kai ekeini i italiki gelatteria sto nafplio.
opote, close but no cigar :)
sorry

12:22 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ok, ταίριαζε όμως πολύ η περίπτωσή σου με αυτόν που λέω (τσαχπινιά, όνομα, επάγγελμα, μη σου πω ότι και σε κάποια φωτό που έχεις του φέρνεις!)
:)
α μπιεντό

12:31 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

εεε... είναι ο φίλος σου θερμαστής από το τσιμπουτί?
καλημέρα και στο επανιδείν
(πάντως ομολογώ ότι στην τσαχπινιά είμαστε όλοι οι πολύκαρποι πρώτοι)

12:34 μ.μ.  
Blogger Trilian said...

και όλα αυτα γιατι κυριε πρόεδρε;Ερωτω... γιατι;

3:10 μ.μ.  
Blogger sorry_girl said...

Αι πάγαινε ρε που δε μ' έχεις στο νούμερο ένα.Είναι γνωστό οτι είμαι το μεγαλύτερο νούμερο.

Ρε συ..

σταδιάλα..

σνιφ!

3:50 μ.μ.  
Blogger marl(t) said...

τι; Δε σε βάλανε στο monitor; Άλλο κι ετούτο. Από όσο ξέρω δεν υπάρχει σύστημα λογοκρισίας (κάτι ακούστηκε για το mindblog αλλά κι εκεί δεν παρατήρησα σχετικά παρατράγουδα εκτός από μία περίπτωση) αλλά αργούν πολύ να τα περάσουν. Το δικό μου έκανε 10 μέρες να εμφανιστεί αφού το είχα δηλώσει. Θα φταίει η νέα μόδα που κάνουν όλοι blog και δεν προλαβαίνουν καθώς φαίνεται...

4:06 μ.μ.  
Blogger Katerina said...

Τι είναι Monitor και λίνκμπλογκ; Ακούω πολύ συχνά τους όρους τούτους ελληνικό χώρο του blogging, αλλά δεν έχω ενσκύψει στο θέμα ακόμη να μάθω, να ενημερωθώ, οπότε ερωτώ εσάς, τις φιλικές παρουσίες. Μήπως είναι κάτι που μου λείπει από το μοναδικό μπλογκ μου;;; Όχι να ξέρω δηλαδή.

7:39 μ.μ.  
Blogger tzo said...

Μμμμμμμ! Οκ Ακολουθώ συμβουλή για να γίνω διάσημη στη βλογοσφαιρα!

9:50 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

κατερίνα, εσύ λείπεις από το monitor, όχι αυτοί απο το blog σου..και να σου πω την αλήθεια, ούτε εγώ έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι, αλλά είδα κόσμο και είπα να μπω. αλλα δε με αφήνουν γιατί φοράω αθλητικά.
maroulita καμία σχέση με λογοκρισία ρε συ, δεν εννοούσα αυτό! απλά μπορεί να μην τους άρεσα, ή απλά να μην είχαν χρόνο καθώς η μισή μπλογκόσφαιρα αυτή την εποχή ξεκατινιάζεται και η άλλη μισή απειλεί με μηνύσεις.. σιγά μην έπεφτα και θύμα λογοκρισίας! ποιος είμαι? ο μάκης?μπλιαχ by the way!
allitnil, μείνε μαζί μου, θα μάθεις πολλά...μπαχαχαχα! έρχομαι να δω τι γράφεις!
φιλιά

9:53 μ.μ.  
Blogger enteka said...

:):):)

1:40 π.μ.  
Blogger Bitch Girl said...

χμ εμπνευσμένο... (πως τα πάω γιατρέ μου;) προσθέτω άλλο έναν κανόνα (βρείτε κι εσείς άλλον έναν κ θα κάνουμε τον Δωδεκάλογο του Γύφτου εμ... μπλόγκερ ήθελα να πω)
-Να ποστάρεις αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί για να έχουν όλο το οκτάωρό τους στη διάθεση τους, όσοι βαριούνται στις δουλειές σου για να κάνουν σχόλια...χεχε
υ.γ.εγώ δεν τρόμαξα και θα ξαναγυρίσω :Ρ

7:11 μ.μ.  
Blogger Crucilla said...

εεε...τι είναι το μόνιτορ;; (μουαχαχαχά) και επιπλέον...τι σκας εσύ που έχεις το καλύτερο κλειδί για την πόρτα του βλογ σου;; αν θυμάμαι καλά, είναι το "σεξ με τη νονά" 'η κατι παρόμοιο;
:-PPpPpPp

5:36 μ.μ.  
Blogger Marina said...

Τάπες λοιπόν και ξαλάφρωσες.
Γιατί όμως εσύ δεν έχεις ένα "πιασάρικο" όνομα στο μπλόγκι σου το κείμενο του οποίου το βρήκα
"πολυμορφικό, αμφιταλαντευόμενο, ομιχλώδες, βαρυσήμαντο, α-μπε-μπα-μπλόμ και σατυρικόν"

1:15 π.μ.  
Blogger Effie said...

Τί να σε πω φίλε Muchfruit, καλά όλα αυτά που μας λες, αλλά πειράζει που βαριέμαι να τα εφαρμόσω;

Στην τελική, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει κι όποιος γουστάρει ασχολείται - ή το 'χω πιάσει λάθος το θέμα;

Κατρίν τέκνο μου, δάκρυα χαράς πλημμυρίζουν τα σακουλιασμένα ματάκια μου - μπράβο βρε άτιμο!!!
;>

5:07 μ.μ.  
Blogger Misirlou Oubliez said...

Ενταξει, κανενα ενδιαφερον οι γραμμες που διαβαζεις, αφηνω και εδω ενα σχολιο, αφου εχω παρει αμπαριζα τα παλαιο-η-λιθικα σου κειμενα.

5:40 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

egw ftaiw twra na se kanw romba kai na pw poios eisai na to akousoun oloi sto blog.......T.H.
i allios epixeirimatias polydiastatos

10:09 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

tasoulee :)

10:07 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ωραίο μπλογκ έχεις, μόλις το ανακάλυψα, κάποιος άφησε λινκ σ' ένα ποστ που έγραψα τις προάλλες έχοντας το ίδιο θέμα με το δικό σου.
http://keimgreek.wordpress.com/2007/02/08/fame/

έτσι μπορούμε να συμπληρώσουμε την "ενδεκάτη εντολή".
11) Γράφε συμβουλές για πετυχημένα μπλογκς.

4:17 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home