Παρασκευή, Νοεμβρίου 03, 2006

blogging:σαν να πηδάς την Τζένιφερ Άνιστον

Ένας γνωστός αμερικανός παρουσιαστής και κωμικός, ο adam carolla, σχετικά πρόσφατα ανέλαβε το μεγαλύτερο πρωινό ραδιοφωνικό show στις ΗΠΑ, αντικαθιστώντας τον Howard Stern... Το γεγονός συζητήθηκε πολύ στην Αμερική, καθώς ο Stern θεωρείται μεγάλη μορφή του αμερικάνικου ραδιοφώνου.. Ο Carolla δεχόταν τον πρώτο καιρό τις ίδιες ερωτήσεις συνεχώς: "πώς νιώθεις που αντικαθιστάς τον Stern, πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, μα δεν νιώθεις δέος κλπ κλπ.." τον είχαν πρήξει κανονικά. Σε μία συνέντευξή του πάντως, στο rolling stone, έδωσε μια απάντηση που μου άρεσε πολύ, και που ήταν πάνω-κάτω, η εξής:

"και τι να κάνω? είναι σαν να σου την πέφτει η Τζένιφερ Άνιστον.. ξέρεις ότι τα είχε με τον Μπραντ Πιτ, που είναι γαμώ τους γκόμενους, και τον γουστάρουν όλες.. είναι πιο ωραίος από σένα, και η Τζένιφερ τον αγαπούσε...αλλά η Τζένιφερ σε έχει καλέσει σπίτι της! τι θα κάνεις? δε θα γαμήσεις την Τζένιφερ Άνιστον???"

κάπως έτσι βλέπω κι εγώ το blogging...υπάρχουν χιλιάδες bloggers, που μπορούν να κάνουν αυτό που κάνω εγώ, πολύ καλύτερα.. σκέφτομαι κάτι για ποστ και κάνοντας ένα search στο google, βλέπω ότι το έχουν ήδη σκεφτεί και το έχουν γράψει καλύτερα από εμένα κάποιοι άλλοι, και καμιά φορά, πολλοί άλλοι..

Για παράδειγμα, ήθελα από προχθές να γράψω κάτι για την υπόθεση της 16χρονης στην Εύβοια.. Κάτι αστείο όμως, που να ξεφεύγει από την αμηχανία και την αγανάκτηση που προκαλεί η συγκεκριμένη είδηση, και φυσικά να μην ακουμπάει την κακομοιριά και την ξεφτίλα των ΜΜΕ. φυσικά, ο πιτσιρίκος με πρόλαβε. Με ένα κείμενο που έλεγε όλα αυτά που θα ήθελα να πω, με τον τρόπο που θα τα έγραφα κι εγώ, αν φυσικά είχα το ταλέντο του...

Κάπου εδώ θέλω να του πω μπράβο, γιατί ενώ η μισή μπλογκόσφαιρα ξεκατινιαζόταν (ή με αφορμή τον τσιπρόπουλο, είτε λόγω της αποκάλυψης για τον/την πρώτο/η ladyboy του ελληνικού blogging, είτε για τον τσαγκαρουσιάνο) αυτός είχε τα αντανακλαστικά να ξεφύγει από την εσωστρέφεια, και να σχολιάσει την επικαιρότητα χτυπώντας τις ελληνικές φοβίες και ενοχές, με τρόπο αιρετικό και προπάντων ασεβή.
Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: τώρα που ο πιτσιρίκος είπε αυτό που ήθελα να πω εγώ, πολύ καλύτερα από εμένα, ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ?
δεν γράφω για το συγκεκριμένο θέμα, απογοητεύομαι, σταματάω να ποστάρω για λίγες μέρες μέχρι να έχω κάποια άλλη ιδέα? και αν και αυτή η ιδέα έχει ήδη αποτυπωθεί από bloggers που θαυμάζω, όπως πχ ο enteka ή ο old boy? δεν ξαναγράφω ποτέ?

Η απάντηση είναι: όχι.
με αφορμή λοιπόν την ατάκα του Carolla, συνεχίζω... προσπαθώ να γράψω κάτι καλό, ή κάτι που εγώ θεωρώ καλό, γιατί μέσα από το blog μου εκφράζομαι, ανταλάσσω απόψεις με διάφορους ημίτρελους που με διαβάζουν, και γιατί με βγάζει από την ρουτίνα της καθημερινότητας μου. και καμιά φορά, γράφω και κάτι καλό -με τα δικά μου τα κριτήρια βέβαια..-.

Αυτό το κείμενο γράφτηκε λόγω του σχετικού ποστ του πιτσιρίκου, μιας συζήτησης που είχα με έναν φίλο και με ρώταγε γιατί ασχολούμαι γενικότερα με τα blogs, και με αφορμή την δήλωση του Carolla που ξαναδιάβασα εντελώς τυχαία, σε ένα παλιό Rolling Stone σήμερα το πρωί.

αγαπητοί αναγνώστες,
νομίζω ότι μόλις πήδηξα την Τζένιφερ Άνιστον.

υγ: Ο Adam έχει πει και το εξής για την τηλεόραση, και είναι καλό να το κρατήσουμε σαν σκέψη τώρα που λυσσομανάνε τα κανάλια και ανήλικες γαμιούνται κάτω από θολά τετραγωνάκια στις οθόνες μας:
"Here's the problem with TV. All people on TV are TV people, and TV people are dumber than the dumbest guys you went to high school with. They just dress better."

καλημέρα, και καλή τύχη

19 Comments:

Blogger Misirlou Oubliez said...

Αυτα που λες, μας τα'παν κι αλλοι.

1:13 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

ποιο απ'ολα?
ότι πήδηξαν την τζένιφερ?
ή ότι όλοι αυτοί στην τηλεόραση είναι οι πιο ηλίθιοι άνθρωποι στον κόσμο?

1:16 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

keep writing!!kala ta grafeis!!!kai gemizoume kana 10lepto apo tis wres ths douleias, mh se noiazei boy to simantiko einai na kratas epafh, kapoies meres tha eisai sta up kai kapoies oxi ela ciauzzzzzzz

1:31 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

the last comment by karamporn

1:32 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

karamporn, aftos o agnwstos...

1:34 μ.μ.  
Blogger Trilian said...

Καταρχήν συγχαρητήρια για την Ευγενίτσα… είναι πολύ φίνο γκομενακι!
Και κατά δεύτερον γιατί ημί καμία ολοκλήρωση πια; Ούτε στον τομέα της τρέλας; Όλο μισές δουλείες θα κάνω που μου γκρινιάζει συνέχεια και η μαμά;

1:43 μ.μ.  
Blogger enteka said...

μια χαρά τα λες ρε
:)

2:17 μ.μ.  
Blogger Gogo said...

Mia xara post eftiakses entelei! Nomizw?
Bravo, bravo!

2:18 μ.μ.  
Blogger Katerina said...

Πώπω φίλε μου, ελπίζω να μην πέσεις ποτέ στο να πρέπει να πηδήξεις τη Τζένιφερ Άνιστον. Λυπάμαι το πουλί εκείνο που θα πιαστεί στα σαγόνια του Γκμοχ Αναστασόπουλου! Καλά γλύτωσε ο Brad... Και έπεσε στον κόλπο-Σβενγκάλι, βεβαίως, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Αλλά περί ορέξεως που λένε.

2:33 μ.μ.  
Blogger sorry_girl said...

Διαφωνώ ριζικά.
Ριζικά λέμε!
Άιντε στρώσου τώρα να γράψεις κανα post.
Με σύγχισες!

Καλό Σ.Κ. ρε!

φιλάκιαααααααα!

4:24 μ.μ.  
Blogger Bitch Girl said...

το θέμα είναι εσάς σπανακόπιτα σας έφτιαξε; γιατί του Μπραντ, μετά απο όλα όσα πέρασε, η σπανακόπιτα του 'μεινε ως καλύτερη ανάμνηση :)

6:18 μ.μ.  
Blogger Misirlou Oubliez said...

Το μυστικο ειναι στον ανιθο(ς) και στο φρεσκο κρεμμυδακι.

7:23 μ.μ.  
Blogger Fight Back said...

Πολυ καλο. Αν και θα εχει γραψει και ο πιτσιρικος σιγουρα καπου για την Ανιστον.

Και σπανακοπιτα η μισιρλου.

1:58 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

pantos grafeis kala..den to perimena apo kapoion pou xero toso kala! i mipws den xero telika...T.H.

10:21 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

hahahah! to mystirio sto telos mou arese!
koita na er8eis stis 9 na pame kamia volta na mouskepseis k to cookie, k ase tis eksipnades...
hahahhaha!

3:20 μ.μ.  
Blogger Effie said...

Καλά, είσαι ΤΟΟΟΟΣΟ οργανωμένος που κάνεις και google search πριν απο κάθε post;;;

Γράφε ό,τι σου κατεβαίνει στην κεφάλα σου καλό μου - this is what is's all about!

Ξεκόλλα λέμε!!

(sorry κιόλα για το θάρρος, αλλά φαίνεσαιπολύ εντάξει παιδί για να αναλώνεσαι σε μ@λ@κίες)

12:55 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

ε, εντάξει, να μην κάνω και λίγο research πριν γράψω για κάτι που δεν είναι προσωπικό?
άσε που το συγκεκριμένο δεν το βρήκα από google search, απλά έπεσα πάνω του όταν πήγα να διαβάσω το blog του πιτσιρίκου..
και ήταν πολύ καλό...
και δεν αναλώνομαι σε μαλακίες, αλλά όταν σε έχει καλύψει ο άλλος, γιατί να μην το πω, και να πω κι ένα μπράβο? κατα τα άλλα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και που ασχολείσαι να αφήσεις και σχόλιο.
και δεν είμαι εντάξει παιδί.
είμαι παιδί κουμπί.
σας φιλώ.

3:19 μ.μ.  
Blogger AVRA said...

ωραιο post για no post .

καλησπερα!

4:20 μ.μ.  
Blogger polikarpos said...

ευχαριστώ. πολύ.
καλησπέρα :)

5:03 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home