Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2006

throw away your television


χθες είδα, για πρώτη φορά φέτος,το παπάρα5.
Πατούσα στο τηλεκοντρόλ μου το κουμπί "ΕΝΤΑΣΗ" μπας και γίνει κάτι ενδιαφέρον, αλλά τίποτα...

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2006

μια βραδιά στο Λεβερτσούζεν

η βραδιά ξεκίνησε σούπερ...




αλλά το άλλο πρωί, δεν πίστευα στα μάτια μου...


Mε αφορμή το αγγλικό ανέκδοτο:
"- What's the difference between a dog and a fox?
- 5 pints "

Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

blackout weaves its way through the city...

Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2006

Το δικό μου ΤΟΠ-10

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, BUKKAKE - κάτι σαν το μεγκαλίσιους αλλα χωρίς τον τυφλοπόντικα! Ή αλλιώς, κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε...
Ξεκινάμε?

1. Το λάθος της παρουσιάστριας του αντ1 (δελτίο ειδήσεων-Σάββατο βράδυ), που προανήγγειλε θέμα για την Τήλο με τίτλο: "ΓΕΜΙΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ". και μετά βέβαια έπεσε το κλασικό βιντεάκι με κάποιους απελπισμένους κάτοικους του νησιού να λένε ότι δεν έχουν ρεύμα, καράβι, γιατρό, στον ήλιο μοίρα, τόπο, ελπίδα, δεν θα τους κλάψει καμιά πατρίδα κλπ κλπ. αντέννα- μπούτια ξυρισμένα (και τους φτάνει αυτό μου φαίνεται..)
2.Η πρώτη κοπέλα που φίλησα, παντρεύτηκε.
Οι γονείς μας ήταν οικογενειακοί φίλοι, και όταν ήμασταν μικροί μας έβαζαν να κοιμόμαστε μαζί. επειδή με τον αδερφό μου μαλώναμε πιο συχνά απο τον μάκη με την αλήθεια, εγώ συνήθως ξάπλωνα με την μικρή Μαρία κι ο αδερφός μου με την αδερφή της. Μία φορά λοιπόν ( δευτέρα δημοτικού πήγαινα, believe it or not), αφού μας έβαλαν για ύπνο, άρχισα να την φιλάω στο στόμα για να δω επιτέλους τι καταλάβαιναν όλοι αυτοί που έβλεπα στην τηλεόραση να κάνουν το ίδιο....δε μου άρεσε καθόλου. και όσο δε μου άρεσε και δεν το καταλάβαινα, τόσο πιο πολύ της ζήταγα να με φιλήσει ξανά και ξανά. μέχρι που κάποια στιγμή, μου λέει το θεϊκό, ενώ με αγκάλιαζε για να με ξαναφιλήσει: "αχόρταγε!"
το οποίο με έκανε να θέλω να την φιλήσω ακόμα περισσότερο! εκείνη ακριβώς την στιγμή νομίζω ότι η μαρία συνειδητοποίησε την δύναμη που έχουν τα κοριτσάκια στα αγοράκια που τις θέλουν, και για εμένα άρχισε και επίσημα η περίοδος της γελοιοποίησης από τις γυναίκες, η οποία συνεχίζεται αμείωτα μέχρι σήμερα! τι να πεις, πουτανάκια από μικρά.. :) (η μαρία παντρεύτηκε το σάββατο βράδυ στο ρέθυμνο, και μακάρι να ζήσει ευτυχισμένη με τον συζυγό της.. η μάνα μου μου είπε ότι έστησε τους καλεσμένους στο τραπέζι 2 ώρες για να βαφτεί. τελικά, από μικρή φαινότανε τι diva θα γινότανε..)
3.Mετά από πολύ καιρό, απόλαυσα "βραστάρι" (τσάϊ του βουνού) με γραβιέρα. την βουτάς μέσα στο καυτό βραστάρι μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει και μετά την καταβροχθίζεις, μαλακιά και με την γλύκα του τσαγιού! κα-τα-πλη-κτι-κό! άσε που μου θυμίζει και την γιαγιά μου στο χωριό, να μας φτιάχνει βραστάρια και κάστανα στην ξυλόσομπα, ενώ εγώ σπάω στο ξύλο τον αδερφό μου και του πετάω καυτά καλτσούνια στην μούρη! παρόλη την παιδική αθωότητα, ήξερα ότι αυτό θα τον πόναγε και το απολάμβανα σαν δώρο τα χριστούγεννα! those were the days my friend....
4. the drugs DO work
5.
άφησα μουσάκι, δεν μου πάει καθόλου, αλλά μου δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχω πηγούνι, ακόμα και τώρα που σιγά σιγά φέρνω του Πάγκαλου...
6. Το Ηράκλειο είναι η πιο άσχημη πόλη που έχω δει. κάπου είχα διαβάσει κάτι αντίστοιχο για την θήβα, αλλά ειλικρινά, το ηράκλειο είναι η κωλοτρυπίδα της Ελλάδας. Το γράφω εδώ, γιατί δεν το έχω δει ποτέ γραμμένο τόσα χρόνια, και είναι η μεγαλύτερη υποκρισία των ελληνικών ΜΜΕ, μετά την ομαδική αποθέωση του παρά5, και το ότι ο enteka δεν έχει ακόμα δικιά του στήλη σε έντυπο.
7. Λιμάνι Πειραιά, 2 το πρωί ξημερώματα Δευτέρας, άνθρωποι και ταρίφες: μένουμε Ουγκάντα.
8. Η κόντρα Μάκη-ALPHA. και τα μούτρα του μάκη όταν ο παπαδημούλης του είπε: δεν είστε δημοσιογράφος, είστε μεγαλοεκδότης!
(όταν ήμουν μικρός, είχα εναν συμμαθητή Μάκη, που όλοι τον φωνάζαμε κιμά. προφητικό...)
9. στο ντέρμπυ της Θεσ/κης, ο Βασσάρας υπέδειξε οφσάϊντ έναν κακομοίρη σεκιουριτά που μπήκε στο γήπεδο να μαζέψει κάτι χαρτιά..μουντιαλλανταλικός!
10.Κάντε επιτέλους κάτι καλό για τον πλανήτη!
απαλλάξτε τον από τον Νταλάρα του εξωτερικού, εδώ!

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006

γεράσιμε εσύ σούπερσταρ!


"Το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ήταν η ανατροπή. Η μόνη ανατροπή που βλέπω, είναι του Πρετεντέρη, κάθε Δευτέρα βράδυ."
(όλη μέρα δεν είχα ιδέα τι να γράψω.. ξαφνικά, γύρω στις 2 το πρωί, είδα στο δελτίο του mega την δήλωση του θεού. Η πιο αστεία ατάκα για τις δημοτικές εκλογές που δε θα γράψει ποτέ κανένας πολιτικός αναλυτής, κανένας blogger, κανένας λαζόπουλος, μέσα σε μία φράση του γεράσιμου. Ειδικά αν την δείτε ειπωμένη ΑΠΟ τον γεράσιμο, με το γνωστό του ρεταρντέ ύφος. Μπα σε καλό σου gery, πέθανα στα γέλια!)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2006

ΣΚΥΨΕ Ε-blog-ΗΜΕΝΗ!10 συμβουλές για να γίνεις κι εσύ ενας καλός έλλην blogger

the one that arrives late at the party, has the most catching up to do...
τώρα λοιπόν που τα blog είναι της μόδας, και οι μπλόγκερ έχουν γίνει κάτι σαν τις κοπτοραπτούδες το '60 και τους γραφίστες στο τέλος των '90s (δηλαδή κάθε οικογένεια ή κάθε παρέα έχει τουλάχιστον ένα που δεν ήξερε τι άλλο να κάνει με την ζωή του και παρασύρθηκε από την μόδα) ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ BLOG, ακολουθώντας τους παρακάτω απλούς κανόνες επιτυχίας:

1. Μιζεριάστε. όσο πιο μίζερα, γκρινιάρικα και δυστυχισμένα γράφετε, τόσο το καλύτερο. θα μαζέψετε comments με το τσουβάλι, θα μπείτε σε όλες τις μπλογκοκοινότητες, θα μαζεύετε λινκμπλογκζ -ή όπως σκατά τα λένε αυτα τέλος πάντων- και θα γίνετε ένα υπέρλαμπρο αστέρι της ελληνικής βλογιοκομμένης μπλογκόσφαιρας. Εγγυημένη συνταγή επιτυχίας! δεν έχετε δει πώς κοιτάμε όλοι το ατύχημα ενώ περνάμε από δίπλα του? η μιζέρια και ο πόνος των άλλων μας τραβάνε όπως το χρήμα τον πασόκο. δοκιμάστε το και θα δείτε!
το παραπάνω μπορεί να συνδυαστεί άψογα και με την συμβουλή νούμερο..
2. Γίνετε επιτέλους ο συγγραφέας που πάντα θέλατε να γίνετε.
Κι ας είναι οι μεταφορές σας, η φαντασία σας, και το γράψιμό σας πιο επίπεδα από τον θεσσαλικό κάμπο. δεν έχει σημασία. σε ένα τόσο χύμα και μαζικό μέσο, ακόμα και οι ανωρθώγραφαισ κε κακωγραμέναις σας παιρηγραφες γηα το πος παίφτουν τα φοιλα στο καίντρο της αθινασ το φθηνωπορο, γηα τα πεδικα σασ χρωνια στην ρητσόνα, και γηα την προην γκόμενα που σασ παράτησαι, θα βρουν κοινό. μεγάλο. πιστέψτε με.
3. Αλλάξτε το φύλο σας. όταν ποστάρετε. όχι στην καζαμπλάνκα.
4. Διηγηθείτε με κάθε λεπτομέρεια πόσες και πώς πηδήξατε χθες, προχθές, πέρισυ, πριν 42 καλοκαίρια.
Δεν έχει σημασία αν στην πραγματικότητα έχει να σας ακουμπήσει άνθρωπος από όταν σας βαφτίσανε και πήγε να σας πνίξει ο παπάς επειδή είχατε πλαντάξει στο κλάμα.. ούτε αν όντως πήγατε με την πίτσα από το καλαμάκι πριν από 17 χρόνια. εσείς θα το εξιστορήσετε με το νι και με το σίγμα, λεπτό προς λεπτό, σαν να μην πέρασε μια μέρα. και αφήστε τους άλλους να αναρωτιούνται και να σας θαυμάζουν! και μετά προσθέστε κι άλλες, κι άλλες, κι άλλες εμπειρίες. έτσι, ναι, ναι, εκεί!!!(άι στο διάολο, παρασύρθηκα!)
4. Βρίστε/υπερασπιστείτε τον Τσαγκαρουσιάνο. Και οι 2 περιπτώσεις blogger θα πούλαγαν και την μάνα τους σε Μολδαβούς δουλέμπορους για να τους αναφέρει στην στήλη του ο τσάγκι τσαν, οπότε όποια πλευρά και να διαλέξετε, κερδισμένοι θα είστε. είδατε πόσο όμορφα το κάνω εγώ τόση ώρα?
5. Βάλτε μια αληθοφανή γυναικεία φωτογραφία σας για άβαταρ. Αν είστε και γυναίκα ή και η γυναίκα της φωτογραφίας, ακόμη το καλύτερο. στη συνέχεια αρχίστε να γράφετε πώς και πόσους πηδήξατε, χθες, προχθές, πέρισυ, πριν 42 χρόνια.
6. Γίνετε μεταμπλόγκερ, ποστ-μπλόγκερ, κλπ κλπ.
7. Ξεκατινιαστείτε. Στα σχόλια κειμένων από δημοφιλείς μπλόγκερ, σε δικά σας κείμενα, σε φόρουμ, σε μπλογκοκοινότητες, δεν έχει σημασία. σημασία έχει να κάνετε τζέρτζελο.
8. Ξοδέψτε χρόνο, χρήμα, και προσπάθεια από την ζωή σας, γίνετε επιτυχημένος συγγραφέας/δημοσιογράφος, και μετά ανοίξτε το δικό σας blog.
Η επιτυχία είναι δεδομένη. βέβαια, είναι λίγο σαν να κατεβαίνει ξαφνικά η Ρεάλ Μαδρίτης στο τοπικό πρωτάθλημα νότιας πελοπονήσου, αλλά δεν πειράζει. εσείς θα έχετε πετύχει.
9. Αφήνετε comments. παντού.
Ακόμα κι αν δε σας ενδιαφέρει το κείμενο, δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται, δεν συμφωνείτε καν με το περιεχόμενο του, εσείς ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ. όσο πιο πετυχημένος μάλιστα ο blogger του οποίου κείμενα σχολιάζετε, τόσο πιο πολλούς ανυποψίαστους θα τσιμπήσετε. παίξτε το ευαίσθητος, μελαγχολικός, ψαγμένος, αστείος, μποέμ, ανάλογα με το τι εικόνα έχει το blog σας αλλά και το κείμενο που σχολιάζετε. ο ρόλος σας είναι αυτών των μικρών πουλιών, που ζουν τρώγοντας τα έντομα από την πλάτη των ιπποπόταμων, ο γνωστός δηλαδή ρόλος "ο βασιλικός και η γλάστρα". Προσοχή, αν είστε ζώον, ή αν για κάποιο λόγο δεν σας βγαίνει, μην τυχόν και ΔΕΝ αφήσετε σχόλιο!!! Καλύτερα να αφήσετε κάτι μονολεκτικό και ψαγμένο (πχ: "ενδιαφέρον...", "μαγευτικό...", "εξαιρετικό!", "δαιδαλώδες...", "μονοκοτυλήδονο!!!" κλπ) παρά να μην αφήσετε τίποτα. πως αλλιώς θα δουν την e-μούρη σας ρε καημένοι? "αν δεν υπήρχαν τα comments σε επιτυχημένα ποστ άλλων, δε θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας!" όπως είπε και γνωστός έλλην μπλόγκερ! (εγώ πάντως, έτσι κάνω!)
1o. φτιάξτε ένα πραγματικά γαμάτο blog, όπως τα παρακάτω:
http://pitsirikos.blogspot.com
http://enniamedyo.blogspot.com
http://enteka.blogspot.com
http://e-samanos.blogspot.com
http://old-boy.blogspot.com
http://vamvax.blogspot.com
http://sakosmebiftekia.blogspot.com
http://manosvardis.wordpress.com
http://afmarx.blogspot.com
http://urbicide.blogspot.com
http://abelofilosofies.blogspot.com
http://coffeeatacharlies.blogspot.com
http://bruce-is-nosebleeding.blogspot.com/
http://stereonova.blogspot.com
(υπάρχουν κι άλλα, αλλά βαριέμαι)
ΤΙ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ? Ε τότε αντιγράψτε ενα πραγματικά γαμάτο blog, όπως τα παραπάνω!

(προς fellow bloggers: ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο μπαλέτο μπολσόι)

Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2006

good things come to those who wait: 5 αγαπημένες διαφημίσεις της Guinness


1. "tick followed tock, followed tick, followed tock.."



2. "the dreamer"



3. "evolution"



4. lee scratch perry: "DUB-DUB-DUBLIN"



5. "jump up in the air and FLY AWAY"



fancy a pint?

Δευτέρα, Οκτωβρίου 16, 2006

σαν σήμερα

  • το 1923: Ο Walt Disney και ο αδερφός του, Roy, ιδρύουν την the Walt Disney Company

  • το 1962: γεννιέται ο Flea, μπασίστας των Red Hot Chili Peppers

  • το 1978: O Karol Józef Wojtyła γίνεται Πάπας Ιωάννης Παύλος Ο Β'.

όσον αφορά άλλα νέα σχετικά με καρτούν, ψυχοπαθείς πιθηκόφατσες, και τον αντίχριστο,


σήμερα έχει γενέθλια η ελένη
υγ: τσιρ απ ρε ζαμπονιάρα :)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2006

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΟΥ (#1: Stephen Colbert)


Ο Stephen Colbert (προφέρεται Κολμπέρ) είναι αμερικανός ηθοποιός, κωμικός και παρουσιαστής του "The Colbert Report". Η περσόνα που έχει υιοθετήσει, και πίσω από την οποία παρουσιάζει την εκπομπή του, είναι μία παρωδία των παρουσιαστών του FOX NEWS και του CNN, των συντηρητικών δηλαδή παρουσιαστών της αμερικανικής τηλεόρασης που στηρίζουν σχεδόν ανοικτά τον πρόεδρο Bush και τις αποφάσεις του στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Colbert παίρνει το στυλ τους και την φιλοκυβερνητική τους στάση, και τα τεντώνει τόσο πολύ που καταντάει εξαιρετικά αστείος στην υπερβολή τους: Φανατικός χριστιανός, φανατικός υπερασπιστής του Bush, λάτρης του αμερικάνικου τρόπου ζωής, και υπερασπιστής των μεγάλων αμερικάνικων πολυεθνικών, υποστηρικτής του Γκουαντάναμο, και απίστευτα ομοφοβικός (αλλά συχνά με υπονοούμενα στα κείμενα του ότι είναι "κρυφή").

Εξαιρετικός χρήστης του λόγου, και απολαυστικός στο να παγιδεύει τους καλεσμένους του, έχει καταφέρει να σαμποτάρει ήδη την ονομασία μιας γέφυρας στην Ουγγαρία παρακινώντας το κοινό του να ψηφίσει online στο σχετικό poll της ουγγρικής κυβέρνησης- γεγονός που οδήγησε σε εκατομμύρια ψήφους που ζητούσαν να ονομάσει την γέφυρα the COLBERT bridge και τελικά οδήγησε στην ακύρωση της διαδικασίας.
Επίσης, με την ίδια μέθοδο κατάφερε να ξεφτιλίσει την wikipedia όταν, μετά από παρότρυνση του, εκατομμύρια θαυμαστές του άρχισαν να γράφουν στην wikipedia ότι ο αριθμός των υπό εξαφάνιση ελεφάντων στην Aφρική αυξήθηκε 300% τους τελευταίους 6 μήνες. Έχει γελοιoποιήσει άπειρους πολιτικούς και celebrities (πρόσφατα ξέσκισε τον Βush μπροστά σε εκατοντάδες δημοσιογράφους και τον ίδιο τον Bush), και είναι υπεύθυνος για μερικές από τις πιό έξυπνες λέξεις στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία, όπως truthiness,wikiality και lincolnish.


O Colbert απομυθοποίησε τους σοβαροφανείς και φανατισμένους αμερικανούς anchormen, έκανε τους αμερικανούς να γελάσουν δυνατά με τα χάλια της πολιτικής και της τηλεόρασης τους και στην πορεία έγινε ένας από τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της αμερικάνικης showbiz και ένας από τους ήρωες μου.
(το βίντεο που ακολουθεί είναι από ένα στάνταρ section της εκπομπής του, το "threat down", μια απαρίθμηση των κινδύνων που ελλοχεύουν και απειλούν την αμερική, τον αμερικανικό τρόπο ζωής κλπ κλπ. στην συγκεκριμένη περίπτωση ασχολείται με τους gay και τους τρόπους με τους οποίους απειλούν την στρέητ σεξουαλική ταυτότητα, τόσο την δική του, όσο και όλης της Αμερικής.)
κυρίες και κύριοι, ο Stephen Colbert:

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2006

ιπτάμενος και τζέντλεμαν

αυτοίπουθαυμάζειςστογυαλίκαιστιςεφημεριδεςκαταπασαπιθανοτηταδίν
ουνπίπεςστηνκόρησουσετουαλετεςκλαμπκαισταγραφειατουςενωεσυκοιμ
ασαιητονπαιζειςμετατσοντοσιντιπουδινουνπροσφοραοιφυλλαδεςτους.....

κατάλαβες?

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2006

I is stronger than Darth Vapor

Elektronik Supersonik

Zlad

Ένα διαστημικό μουσικό φαινόμενο στις οθόνες σας. Σύντομα θα φιλοξενήσουμε συνέντευξη με τον ιδρυτή του παγκόσμιου φαν κλαμπ του σαρωτικού Zlad. ο θεός συγχωρεί. Ο Zlad όχι.-

Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2006


loneliness is not a phase

Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2006

κυριακάτικες σκέψεις - τι τιβι, ΛΛΛΛ, πανεπιστήμονες, white men can't rap

είναι απίστευτο πόσο άθλια έχει καταντήσει η ελληνική τηλεόραση... όλη την βδομάδα που πέρασε ήμουν ψιλοάρρωστος, αλλά δεν είχα και όρεξη να βγω, οπότε είπα να τσεκάρω τι παίζει φέτος...κατά την γνώμη μου, δεν βλέπεται πλέον τίποτα στην ελληνική τιβί, εκτός από κάτι ντοκυμαντέρ στο σκάι και στα κρατικά, και τις ξένες σειρές επίσης στα κρατικά, τις οποίες όμως, επειδή είμαι και γαμώ τα ψαγμένα άτομα και πολύ ουάου που λέει και ένας φίλος στο www.vamvax.net ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΗΔΗ... δε βαριέσαι...πάλι με κατεβασμένα lost, weeds, prisonbreak, και απαράδεκτους θα την βγάλω και φέτος..

επίσης, παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την μαλακία που δέρνει τους πάντες στην παιδεία, και την υπουργό παιδείας (που μου θυμίζει σφυροβόλο της πρώην ανατολικής γερμανίας σε σύνταξη) και των δασκάλων που έχουν επιλέξει να ζητάνε της παναγιάς τα μάτια για να μπορούν να διδάσκουν απερίσπαστοι τα παιδιά του κοσμάκη ορθογραφία ( με το περίφημο πλέον πανό: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΕΧΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΟΧΙ).

Για τους συνδικαλιστές δε θα σχολιάσω(πολύ κρίμα που πέθανε ο άνθρωπος πάντως...), μου είναι εντελώς αντιπαθείς, δηλαδή τους κατατάσσω κάπου ανάμεσα σε δικηγόρους, και το πράσινο ζουμί που έχουν μέσα τα βαζάκια με πίκλες...ενδεικτικό δείγμα συνδικαλιστή: χρήστος πρωτόπαππας. Σας κάλυψα?

ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ έχει ο τσίμας μεσοβδόμαδα για τα ελληνικά πανεπιστήμια, με 2 παιδιά που περνάνε αριστούχοι στην ιατρική- ένα στη θεσσαΛΛΛΛονίκη και ένα στην αμερική. θα ρίξω πάρα πολύ γέλιο..απορώ ρε γαμώτο, κάτι τέτοια, οι έλληνες φοιτητές δεν τα βλέπουν? ποιος μαλάκας ανέχεται διεφθαρμένους καθηγητές έρμαια κομμάτων και προσωπικών κολλημάτων, πάει και ψηφίζει σε φοιτητικές εκλογές, και ανέχεται όλα αυτά τα αρχίδια να κλείνουν σχολές ή να πλακώνονται σε διαδρόμους και αμφιθέατρα ή να τα πιάνουν από δω κι από κει για πάρτυ σε κλαμπ και μπουζούκια?
όσο για τον περίφημο και ιερό θεσμό των καταλήψεων, της πενταήμερης και των εκδρομών των σχολών στην μύκονο, ακόμα κι εκεί, στο χυδαίον και αγοραίον του πράγματος, τρώτε την σκόνη των ηλιθίων χαζοαμερικανών, φοιτητάκια του κώλου! 2 λέξεις: spring break!
i rest my case, dickheads...

τώρα που είπα θεσ/κη θυμήθηκα και τον νομάρχη -ένας είναι ο νομάρχης- και τον δήμαρχο, και όλο το σκυλολόι..αλλά δε φταίνε αυτοί και κακώς τους επιτίθενται τα αθηναϊκά ΜΜΕ.. (btw, στο τυπικό έχει δίκιο ο νομάρχης, τον έχουν πηδήξει.. θυμάμαι και στις προηγούμενες εκλογές τον είχανε καλεσμένο τότε στο μέγκα ο πρετεντέρης και ο χατζηνικολάου, κι ενώ υποτίθεται το θέμα της κουβέντας ήταν η τρομοκρατία -αν θυμάμαι καλά- και είχανε καμιά 20αριά καλεσμένους, τον είχαν βάλει στην μέση και τον είχαν ξεσκίσει για κάτι καψίματα βιβλίων)
τι έλεγα? α, ναι..δε φταίνε αυτοί...η συμπρωτεύουσα τα φταίει..δεν ψηφίζει ο ψωμιάδης τον εαυτό του, οι άλλοι τον ψηφίζουν..και ευθύνονται όλοι για αυτό το χάλι εκεί πάνω.. και το πασόκ, και η αριστερά και όλοι, για τον σκοταδισμό που έχει επικρατήσει...άσε που πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι ελληνορθόδοξοι απλά δε θα άντεχαν να είναι μουσουλμάνοι... εγώ πάντως, δεν νομίζω να άντεχα...
πάντως, για να πιάσουμε και τον δήμο, αντί το ΘΑΣΟΚ να στηρίξει τον μπουτάρη που φαίνεται -δεν τον ξέρω τον άνθρωπο- σοβαρός, συγκροτημένος,και κυρίως δεν έχει ανάγκη να ΦΑΕΙ από την εκλογή του (πολύ σημαντικό κατ΄εμέ), πάει και στηρίζει την κ. αράπογλου, ε τότε, σταματήστε την μουρμούρα! είστε άξιοι της μοίρας σας...
επειδή είμαι και φυσιογνωμιστής, συγνώμη κιόλας, αλλά είναι φάτσα αυτή της αράπογλου?

αν αυτό δε σας θυμίζει κυρία που πουλάει τάπερ ή πρωταγωνίστρια επιθεώρησης επιπέδου "τα θέλει ο κωλοτράβας μας", ε τότε τι να πω.. μπορεί και να υπεραπλουστεύω τα πράγματα, αλλά να λέτε πάλι καλά που δεν έπιασα την πατουλίδου, δε θα τελείωνε ποτέ το ποστ..

τέλος, να στείλω ένα ρησπέκτ στον φίλο μου τον νίβο-δε ξέρω καν να στρίβω- και τον νίγκα του τον πασχάλη.
ο πασχάλης είναι street μαδαφάκα.
κηπ ιτ ρεαλ μπρο. φακ δε χέηταζ.




ΠΗΣ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2006

π-σ-κ ΟΧΙ γτπ: EMPTY FRAME live!

κώλοι, βυζιά, ο κακός από τον κώδικα νταβίντσι, ο καλός σαμαρείτης, παιδιά της σαμαρίνας, γεράσιμος γιακουμάτος, amateur housewives, eddie vedder for president!



<--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ, ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ:

Μια πολύ καλή νέα μπάντα, οι empty frame, ζωντανά στο RODEO (Χέυδεν 34, Πλ. Βικτωρίας) στις 9 η ώρα. Με διασκευές από Nick Cave, Queens of the Stone Age, Beatles, Stones, Calexico, Dylan, KAI pearl jam (το αγαπημένο και πολυσύλλαβο elderly woman κλπ κλπ), δικά τους κομμάτια αλλά και πολλές εκπλήξεις...

για να πάρετε μια ιδέα για το φαινόμενο που συγκλονίζει συθέμελα το ανατολικό ματσουπίτσου, και επαναφέρει το sick στην μουsickή, κάντε κλικ ΕΔΩ και κατεβάστε δωρεάν 2 από τα τραγούδια τους αλλά και 5 διασκευές.

πραγματικά αξίζουν, και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό, αλλά θα 'μαι κι εγώ εκεί.

για να με αναγνωρίσετε θα φοράω καινούρια ζαντολάστιχα και έναν πορτοκαλί ρινόκερο στο κεφάλι.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΙ

υγ: δηλαδή τι καλύτερο έχετε να κάνετε κυριακάτικα, να κάτσετε μέσα να δείτε αρναούτογλου?

βγείτε καμια βόλτα ρε μούχλες!

nothing's changed but the surrounding bullshit that has GROWN...

μετά την συναυλία των pj με είχει πιάσει αυτό που πολύ σωστά περιέγραψαν οι skunk anansie - αν δεν κάνω λάθος- ως post orgasmic chill.. ήθελα μια ζεστή αγκαλιά, ένα τσιγάρο, και λίγη ηρεμία να σκεφτώ τι έχει συμβεί..
δεν είχα σκοπό να γράψω για την συναυλία, γιατί ήξερα ότι υπάρχουν τόσοι πολυλογάδες bloggers που το θέμα θα γαμιόταν, κι εδώ να συμφωνήσω με έναν ανώνυμο φίλο (τον wouldyoulovemeanybetter) που και αυτός από ό,τι κατάλαβα, το ίδιο αποφάσισε...
το θέμα όμως είναι, ότι διάβασα ΤΟΣΕΣ μαλακίες για αυτή την συναυλία, που τελικά αποφάσισα να τοποθετηθώ.
καταρχάς, επειδή εδώ κάποιοι τον έπαιζαν για 15 χρόνια (ραδιοφωνικοί παραγωγοί, διοργανωτές συναυλιών, ο ίδιος ο κόσμος, αλλά και τα ΜΜΕ) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ PEARL JAM ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ..
αν επέλεγαν να έρθουν ακριβώς μετά το riot act -που δεν πούλησε τίποτα, και είναι σίγουρα ο πιο δύσκολος δίσκος τους- θα συμφωνούσα με όλο αυτό το συρφετό των bloggers που μίλησαν για την αναμονή 15 ετών, και ότι έχουν να τους ακούσουν από το γυμνάσιο, και όλο αυτό το feeling ότι επιτέλους ήρθαν και δεν τους περιμέναμε τόσο καλούς, και δεν περίμεναν τόσή αγάπη από τον κόσμο κλπ κλπ..
μα αγάπη μου, αν αγόραζες και κανέναν δίσκο τους μετά το λύκειο, ή αν έστω άκουγες καλύτερα τον τελευταίο τους, δε θα ήταν τόσο μεγάλη η έκπληξη σου...αυτοί υπήρχαν πάντα, και ακόμα και με δίσκους που στην ελλάδα είχατε όλοι γραμμένοι στα αρχίδια σας, έκαναν παγκόσμιες sold out περιοδείες ενώ εσύ θαύμαζες από τα ελληνικά ραδιόφωνα αλλά και από κοντά τους puressence, τους mansun, τους κλασήμπο, τους raemon -ή όπως σκατά τους λένε- και πολλούς άλλους ανάλογους ογκόλιθους της παγκόσμιας ροκ μουσικής που φρόντισαν να σας ταίσουν τα ελληνικά δισκάδικα, μμε και διοργανωτές συναυλιών...
ειλικρινά αναρωτιέμαι, πόσο μαλάκας πρέπει να ένιωσε κάποιος που είχε πάει να δει κλασήμπο στην μαλακάσα και μετά είδε και τους pj...
ήταν προφανές δηλαδή σε όσους πήγανε στην συναυλία ότι μόλις βίωσαν το συναυλιακό γεγονός της δεκαετίας στη χώρα μας, και μία από τις καλυτερες των pj ever..
όχι, πείτε μου ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ -δε μιλάω για whitesnake, purple κλπ- που ήρθε στην Ελλάδα και έπαιξε 2μιση ώρες χωρίς support.
επίσης τόσα χρόνια αισθανόμουνα ντροπή που οι pj είχαν παίξει πχ στην Σλοβενία (!!!) και στην Τουρκία (2-3 φορές αν δεν κάνω λάθος!), και όχι στην Ελλάδα... και να προσθέσω ότι σε μια ανάλυση του live σε ένα άλλο blog, διάβασα την φράση ότι αξίζανε τα 52 euro που κόστιζε το εισιτήριο..αν είναι δυνατόν! υπήρχε καμία αμφιβολία ρε παιδιά, ακόμα και πριν την συναυλία? για όλους εμάς που τους παρακολουθουμε τόσα χρόνια, ήταν δεδομένο ακόμα κι αν δεν έπαιζαν τόση ώρα -που ήμουν σίγουρος ότι θα έπαιζαν- ότι τα αξίζανε...
εντάξει, δεν είναι scorpions, klacebo, sting και dandy warhols (ειρωνεία στο: on), αλλά όταν μια μπάντα έχει κάνει μήνυση στον μεγαλύτερο διοργανωτή συναυλιών στον κόσμο επειδή είχε ακριβά εισιτήρια και είχε ουσιαστικά μονοπώλιο (η υπόθεση ticketmaster), όπως και να το κάνουμε, του πούστη ρε παιδί μου, πρέπει να νοιάζονται για τους φαν και για το live σκέλος της μουσικής τους..
όσο για τον βέντερ, έκανε όλα αυτά που ξέρουμε ότι κάνει ο βέντερ- και τα κάνει πολύ καλά, και απέδειξε και στο καθυστερημένο ελληνικό κοινό πόσο μεγάλος performer και vocalist είναι.. επίσης, μην εστιαστούμε στον βέντερ και ξεχάσουμε πόσο απίστευτοι είναι και οι gossard, ament, mccready, cameron και ο boom...
δεν με εντυπωσίασε η συναυλία, ή μάλλον, δε με εντυπωσίασε με την έννοια που εντυπωσίασε τους περισσότερους...
για εμένα έκπληξη ήταν ότι έπαιξαν το sad, όχι ότι έπαιξαν για 2μιση ώρες.
για εμένα έκπληξη ήταν ότι έπαιξαν το you are, όχι ότι ροκάρουν ακόμα σαν 20άρηδες.
για εμένα έκπληξη ήταν ότι ανέβηκε ο έντι στις σκαλωσιές και γούσταρε, όχι ότι μίλησε στα ελληνικά αλά ζακ ρογκ. αυτά τα έχει κάνει σε πολλές συναυλίες (πρόσφατα έκλαιγε πάνω στην σκηνή στο μιλάνο) γιατί απλά έτσι είναι, και γιατί αγαπάει αυτό που κάνει και το κοινό των pj, όπου κι αν βρίσκεται.
κάντε στον εαυτό σας μια χάρη, και πηγαίνετε να αγοράσετε κάποιον από τους παλιότερους δίσκους τους..από το vitalogy και μετά. είναι κρίμα μια τόσο καλή μπάντα να παραμένει μια καλή γυμνασιακή ανάμνηση στην Ελλάδα, ή ένα καλά κρυμμένο μυστικό μεταξύ 8-10.000 φίλων.
γιατί ολοι φίλοι είμασταν εκείνο το βράδυ, κι ας μουρμουρίζω εγώ εδώ σαν ξερόλας.
απλά ελπίζω ότι η συναυλία τους επιτέλους θα ανοίξει μάτια και θα κλείσει στόματα...

υγ1: mike mccready is a fucking god
υγ2: δύο πολύ όμορφα σχετικά ποστ, εδώ και εδώ.

2 πίτες μόνο ( 'Η: ένα κείμενο που δεν ήθελε να ανέβει ποτέ) *

(*αρχικός τίτλος:Λούλης και Μαρία: ένα ζευγάρι που θα συζητηθεί Η' πώς ο παπακαλιάτης ευθύνεται που παρανόμησα χθες Η' πώς έπαψα να αγωνιώ κι αγάπησα την ελληνική ΤΙΒΙ)

Ο Λούλης χαστουκίζει την συμπρωταγωνίστρια του.
"τουλάχιστον εγώ είμαι ερωτευμένος" της πετάει με ένα πλάγιο, δολοφονικό βλέμμα και αποχωρεί...
η μαρία δίπλα μου πανηγυρίζει ουρλιάζοντας:
"ΖΟΡΙΚΟ ΜΩΡΟ ΓΟΥΣΤΑΑΑΑΡΩΩΩΩΩ!"
μα πώς τις βλέπεις αυτές τις μαλακίες? την ρωτάω..δε γίνεται να δούμε τίποτα άλλο?
κάνει λες και δεν μίλησα καν, και κουλουριάζεται στην αγκαλιά μου σαν ναζιάρικο γατί..
αυτό με κάνει να σταματήσω την μουρμούρα για άλλα 5-10 λεπτά.
2-3 σκηνές αργότερα, ο κρις (έτσι τον λέει η μαρία στην φανταστική σχέση τους) συνομιλεί με τον auteur σε ένα παγκάκι..φοράει γυαλιά και μιλάει βαθιά και αποφασιστικά.
"ΑΧ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΑΥΤΟΟΟΟΟΟ"ωρύεται η δικιά μου δίπλα.
αποφασίζω να παραιτηθώ της προσπάθειας να αλλάξουμε κανάλι..
στρίβω ένα τσιγάρο, και μετά από 5 λεπτά αρχίζω να γελάω δυνατά σε κάθε ατάκα..
με πιάνουν λιγούρες και παραγγέλνω σουβλάκια..
η μαρία μουρμουρίζει, παχαίνεις κλπ κλπ
-μα είναι 2 πίτες μόνο... απαντάω χαμογελαστός.
ξεσπάει σε γέλια και σταματάει να μουρμουρίζει.εγώ συνεχίζω να γελάω σαν ηλίθιος...
δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά στο σήριαλ ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλάει στον άλλο κατά πρόσωπο.. το 90% των διαλόγων γίνεται ώς εξής:
κάποιος κοιτάει έξω από ένα παράθυρο, μια παραλία, ή το χάος γενικότερα, τότε κάποιος άλλος που βρίσκεται δίπλα του και τον κοιτάει λέει κάτι βαθυστόχαστο και σοβαρό, και ο πρώτος -αυτός που έχασκε δηλαδή- γυρίζει απότομα με ύφος, σαν να άκουσε κλανιά, ή σαν να έπαθε ψύξη, ή όπως γυρίζει το κεφάλι του ο νικοπολίδης κάθε φορά που γίνεται σουτ στη περιοχή του και δεν έχει καμία ελπίδα να αποκρούσει, παρά μόνο να κοιτάξει την μπάλα και να την διατάξει τηλεπαθητικά να βγει άουτ.
καταλαβαίνετε τι εννοώ..
επίσης, το γαμάτο με την σειρά είναι τα μουσικά μοντάζ... ούτε θυμάμαι πόσα μέτρησα.
πιάνει ο φίλος σου μωρό και πρέπει να το φροντίσει? ΜΟΥΣΙΚΗ!
σε παρατάει η λεσβία φίλη σου και τρέχεις να την προλάβεις στο αεροδρόμιο? ΜΟΥΣΙΚΗ!
έρχεται η αποκάλυψη, οι δρόμοι γεμίζουν με το αίμα των άπιστων, χιλιάδες πύρινες φλόγες καταπίνουν λεωφόρους και ουρανοξύστες μετατρέποντας τους σε άμορφες μεταλλικές άψυχες μάζες, και οι δυνάμεις του καλού και του κακού αναμετρώνται σε μια υπέρτατη μάχη για το ποιος θα επικρατήσει και θα επιβάλλει την παντοδυναμία του στον κόσμο, ενώ τερατόμορφα πλάσματα ξεσκίζουν τις σάρκες των τρομαγμένων ανθρώπων που τρέχουν απεγνωσμένα να σωθούν? ΜΟΥΣΙΚΗ!
(καλά αυτό το τελευταίο μπορεί και να το ονειρεύτηκα, δεν είμαι σίγουρος ότι συνέβη στο σίριαλ.. αλλά αν συνέβαινε, ο χριστόφορος δεν θα έβαζε μουσική και σλόου μόσιον? ΝΑΙ Ή ΟΧΙ? έλα, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...)
κι επειδή είπα για τερατόμορφα πλάσματα και θυμήθηκα το παρα5, δε θα σχολιάσω, το έκανα από το πρώτο-δεύτερο μου ποστ σε αυτό εδω το blog πριν κάτι μήνες, όποιος θέλει ας ψάξει να το βρει..
αυτά τα λίγα για σήμερα και σας φιλώ στην μούρη..

υγ: αυτός ο τζώρτζογλου άλλα ρούχα δεν έχει?

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2006

being shallow is the new black

αγαπητέ όττο






















....γιατί δεν καλείς και τον Τσιαντάκη?

υγ: επίσης, έχω μια καλή ιδέα για νέο ύμνο της ομάδας, γιατί εκείνη η παπαριά του μίκη δεν πολυτράβηξε.....:


γεια σου Ελλάδα,
και ποιος θεός δεν ζήλεψε τα θαύματα σου!
Γεια σου Ελλάδα,
όλη η ζωή μου τα γαλάζια χρώματά σου!


υγ2: σε περίπτωση που δεν μπορεί ο Τσιαντάκης, προτείνω να ξεθάψουμε τον Τζωρτζ Μπεστ και μετά να τον ελληνοποιήσουμε. θα κεντάνε με τον Καστιγιόπουλο μπροστά.

dazed & confused

- την έχεις ακούσει?

- ποια?

Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2006

LOST SEASON 3 - EPISODE 1

Σε 3 μέρες ξεκινάει ο νέος κύκλων επεισοδίων του lost.. o polikarpos εξασφάλισε αποκλειστικές πληροφορίες για το πρώτο επεισόδιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ:

κάντε highlight στο παρακάτω κέιμενο για να δείτε τι θα συμβεί στο πρώτο επεισόδιο. αν δεν θέλετε, μην κάνετε γιατι περιέχει λεπτομέρειες της πλοκής:

δηλαδή τώρα σοβαρά πιστέψατε ότι έχω ιδέα τι συμβαίνει? εδώ δεν ξέρουν οι ίδιοι. χαχαχαχαχα!
άντε στην ευχή της παναγίας και υπομονή.
α! επίσης η ξανθιά που ήταν έγκυος είναι φίνο γκομενάκι. το ίδιο κι ο χοντρός! και κάποιος να κουρέψει τον σώγιερ, έχει αρχίσει να φέρνει λίγο του κότσιρα... ευχαριστώ.

now you know....